Narasimha ashtottara shatanamavali

 

ॐ नारसिंहाय नमः
ॐ महासिंहाय नमः
ॐ दिव्य सिंहाय नमः
ॐ महाबलाय नमः
ॐ उग्र सिंहाय नमः
ॐ महादेवाय नमः
ॐ स्तम्भजाय नमः
ॐ उग्रलोचनाय नमः
ॐ रौद्राय नमः
ॐ सर्वाद्भुताय नमः ॥ 10 ॥

Om Narasimhaya Namaha
Om Mahasimhaya Namaha
Om Divyasamhaya Namaha
Om Mahabalaaya Namaha
Om Ugrasimhaya Namaha
Om Mahadevaya Namaha
Om Sthambha-jaaya Namaha
Om Ugralochanaya Namaha
Om Raudraya Namaha
Om Sarvadbhutaya Namaha ॥ 10 ॥

ఓం నారసింహాయ నమః
ఓం మహాసింహాయ నమః
ఓం దివ్య సింహాయ నమః
ఓం మహాబలాయ నమః
ఓం ఉగ్ర సింహాయ నమః
ఓం మహాదేవాయ నమః
ఓం స్తంభజాయ నమః
ఓం ఉగ్రలోచనాయ నమః
ఓం రౌద్రాయ నమః
ఓం సర్వాద్భుతాయ నమః || 10 ||

ஓம் னாரஸிம்ஹாய னமஃ
ஓம் மஹாஸிம்ஹாய னமஃ
ஓம் திவ்ய ஸிம்ஹாய னமஃ
ஓம் மஹாபலாய னமஃ
ஓம் உக்ர ஸிம்ஹாய னமஃ
ஓம் மஹாதேவாய னமஃ
ஓம் ஸ்தம்பஜாய னமஃ
ஓம் உக்ரலோசனாய னமஃ
ஓம் ரௌத்ராய னமஃ
ஓம் ஸர்வாத்புதாய னமஃ || 10 ||

ॐ श्रीमते नमः
ॐ योगानन्दाय नमः
ॐ त्रिविक्रमाय नमः
ॐ हरये नमः
ॐ कोलाहलाय नमः
ॐ चक्रिणे नमः
ॐ विजयाय नमः
ॐ जयवर्णनाय नमः
ॐ पञ्चाननाय नमः
ॐ परब्रह्मणे नमः ॥ 20 ॥

Om Srimanaya Namaha
Om Yoganandaya Namaha
Om Trivikramaaya Namaha
Om Harine Namaha
Om Kolahalaya Namaha
Om Chakrine Namaha
Om Vijayaya Namaha
Om Jayavardhanaya Namaha
Om Panchanaya Namaha
Om parambrahmaaya Namaha ॥ 20 ॥

ఓం శ్రీమతే నమః
ఓం యోగానందాయ నమః
ఓం త్రివిక్రమాయ నమః
ఓం హరయే నమః
ఓం కోలాహలాయ నమః
ఓం చక్రిణే నమః
ఓం విజయాయ నమః
ఓం జయవర్ణనాయ నమః
ఓం పంచాననాయ నమః
ఓం పరబ్రహ్మణే నమః || 20 ||

ஓம் ஶ்ரீமதே னமஃ
ஓம் யோகானம்தாய னமஃ
ஓம் த்ரிவிக்ரமாய னமஃ
ஓம் ஹரயே னமஃ
ஓம் கோலாஹலாய னமஃ
ஓம் சக்ரிணே னமஃ
ஓம் விஜயாய னமஃ
ஓம் ஜயவர்ணனாய னமஃ
ஓம் பம்சானனாய னமஃ
ஓம் பரப்ரஹ்மணே னமஃ || 20 ||

ॐ अघोराय नमः
ॐ घोर विक्रमाय नमः
ॐ ज्वलन्मुखाय नमः
ॐ महा ज्वालाय नमः
ॐ ज्वालामालिने नमः
ॐ महा प्रभवे नमः
ॐ निटलाक्षाय नमः
ॐ सहस्राक्षाय नमः
ॐ दुर्निरीक्षाय नमः
ॐ प्रतापनाय नमः ॥ 30 ॥

Om Aghoraya Namaha
Om Goravikramaya Namaha
Om Jwalanmukhaya Namaha
Om Jvala maaline Namaha
Om Mahajvalaya Namaha
Om Maha prabhave Namaha
Om Nitalakshaya Namaha
Om Sahasrakashaya Namaha
Om Durnirikshaya Namaha
Om Pratapanaya Namaha ॥ 30 ॥

ఓం అఘోరాయ నమః
ఓం ఘోర విక్రమాయ నమః
ఓం జ్వలన్ముఖాయ నమః
ఓం మహా జ్వాలాయ నమః
ఓం జ్వాలామాలినే నమః
ఓం మహా ప్రభవే నమః
ఓం నిటలాక్షాయ నమః
ఓం సహస్రాక్షాయ నమః
ఓం దుర్నిరీక్షాయ నమః
ఓం ప్రతాపనాయ నమః || 30 ||

ஓம் அகோராய னமஃ
ஓம் கோர விக்ரமாய னமஃ
ஓம் ஜ்வலன்முகாய னமஃ
ஓம் மஹா ஜ்வாலாய னமஃ
ஓம் ஜ்வாலாமாலினே னமஃ
ஓம் மஹா ப்ரபவே னமஃ
ஓம் னிடலாக்ஷாய னமஃ
ஓம் ஸஹஸ்ராக்ஷாய னமஃ
ஓம் துர்னிரீக்ஷாய னமஃ
ஓம் ப்ரதாபனாய னமஃ || 30 ||

ॐ महादंष्ट्रायुधाय नमः
ॐ प्राज्ञाय नमः
ॐ चण्डकोपिने नमः
ॐ सदाशिवाय नमः
ॐ हिरण्यक शिपुध्वंसिने नमः
ॐ दैत्यदान वभञ्जनाय नमः
ॐ गुणभद्राय नमः
ॐ महाभद्राय नमः
ॐ बलभद्रकाय नमः
ॐ सुभद्रकाय नमः ॥ 40 ॥

Om Mahadamstrayudhaya Namaha
Om Yudhaprajnaya Namaha
Om Candakopine Namaha
Om Sadasivaya Namaha
Om Hiranyakasipu dwamsine Namaha
Om Daityadanava bhamjanaya Namaha
Om Gunabhadraya Namaha
Om Maha bhadtraya Namaha
Om Bala bhadhraya Namaha
Om Subhadragaaya Namaha ॥ 40 ॥

ఓం మహాదంష్ట్రాయుధాయ నమః
ఓం ప్రాఙ్ఞాయ నమః
ఓం చండకోపినే నమః
ఓం సదాశివాయ నమః
ఓం హిరణ్యక శిపుధ్వంసినే నమః
ఓం దైత్యదాన వభంజనాయ నమః
ఓం గుణభద్రాయ నమః
ఓం మహాభద్రాయ నమః
ఓం బలభద్రకాయ నమః
ఓం సుభద్రకాయ నమః || 40 ||

ஓம் மஹாதம்ஷ்ட்ராயுதாய னமஃ
ஓம் ப்ராஜ்ஞாய னமஃ
ஓம் சம்டகோபினே னமஃ
ஓம் ஸதாஶிவாய னமஃ
ஓம் ஹிரண்யக ஶிபுத்வம்ஸினே னமஃ
ஓம் தைத்யதான வபம்ஜனாய னமஃ
ஓம் குணபத்ராய னமஃ
ஓம் மஹாபத்ராய னமஃ
ஓம் பலபத்ரகாய னமஃ
ஓம் ஸுபத்ரகாய னமஃ || 40 ||

ॐ करालाय नमः
ॐ विकरालाय नमः
ॐ विकर्त्रे नमः
ॐ सर्वर्त्रकाय नमः
ॐ शिंशुमाराय नमः
ॐ त्रिलोकात्मने नमः
ॐ ईशाय नमः
ॐ सर्वेश्वराय नमः
ॐ विभवे नमः
ॐ भैरवाडम्बराय नमः ॥ 50 ॥

Om Karalaya Namaha
Om Vikaralaya Namaha
Om Vikarte Namaha
Om Sarwakartrukaya Namaha
Om Shimshumaraya Namaha
Om Trilokatmane Namaha
Om Eshaaya Namaha
Om Sarveshvaraaya Namaha
Om Vibhave Namaha
Om Bhairavaadambaraaya Namaha ॥ 50 ॥

ఓం కరాళాయ నమః
ఓం వికరాళాయ నమః
ఓం వికర్త్రే నమః
ఓం సర్వర్త్రకాయ నమః
ఓం శింశుమారాయ నమః
ఓం త్రిలోకాత్మనే నమః
ఓం ఈశాయ నమః
ఓం సర్వేశ్వరాయ నమః
ఓం విభవే నమః
ఓం భైరవాడంబరాయ నమః || 50 ||

ஓம் கராளாய னமஃ
ஓம் விகராளாய னமஃ
ஓம் விகர்த்ரே னமஃ
ஓம் ஸர்வர்த்ரகாய னமஃ
ஓம் ஶிம்ஶுமாராய னமஃ
ஓம் த்ரிலோகாத்மனே னமஃ
ஓம் ஈஶாய னமஃ
ஓம் ஸர்வேஶ்வராய னமஃ
ஓம் விபவே னமஃ
ஓம் பைரவாடம்பராய னமஃ || 50 ||

ॐ दिव्याय नमः
ॐ अच्युताय नमः
ॐ कवये नमः
ॐ माधवाय नमः
ॐ अधोक्षजाय नमः
ॐ अक्षराय नमः
ॐ शर्वाय नमः
ॐ वनमालिने नमः
ॐ वरप्रदाय नमः
ॐ अध्भुताय नमः ॥ 60 ॥

Om Divyaya Namaha
Om Achyutaaya Namaha
Om Kavine Namaha
Om Madavaya Namaha
Om Adokshaya Namaha
Om Aksharaya Namaha
Om Sharvaya Namaha
Om Vanamaline Namaha
Om varapradaya Namaha
Om Vishwambharaya Namaha ॥ 60 ॥

ఓం దివ్యాయ నమః
ఓం అచ్యుతాయ నమః
ఓం కవయే నమః
ఓం మాధవాయ నమః
ఓం అధోక్షజాయ నమః
ఓం అక్షరాయ నమః
ఓం శర్వాయ నమః
ఓం వనమాలినే నమః
ఓం వరప్రదాయ నమః
ఓం అధ్భుతాయ నమః || 60 ||

ஓம் திவ்யாய னமஃ
ஓம் அச்யுதாய னமஃ
ஓம் கவயே னமஃ
ஓம் மாதவாய னமஃ
ஓம் அதோக்ஷஜாய னமஃ
ஓம் அக்ஷராய னமஃ
ஓம் ஶர்வாய னமஃ
ஓம் வனமாலினே னமஃ
ஓம் வரப்ரதாய னமஃ
ஓம் அத்புதாய னமஃ || 60 ||

ॐ भव्याय नमः
ॐ श्रीविष्णवे नमः
ॐ पुरुषोत्तमाय नमः
ॐ अनघास्त्राय नमः
ॐ नखास्त्राय नमः
ॐ सूर्य ज्योतिषे नमः
ॐ सुरेश्वराय नमः
ॐ सहस्रबाहवे नमः
ॐ सर्वज्ञाय नमः ॥ 70 ॥

Om Adbhutaya Namaha
Om Bhavyaya Namaha
Om Sri vishnave Namaha
Om Purushottamaya Namaha
Om Anaghastraya Namaha
Om Nakhastraya Namaha
Om Suryajothishe Namaha
Om Sureshwaraya Namaha
Om Saha sabrahave Namaha
Om Sarvagnyaya Namaha ॥ 70 ॥

ఓం భవ్యాయ నమః
ఓం శ్రీవిష్ణవే నమః
ఓం పురుషోత్తమాయ నమః
ఓం అనఘాస్త్రాయ నమః
ఓం నఖాస్త్రాయ నమః
ఓం సూర్య జ్యోతిషే నమః
ఓం సురేశ్వరాయ నమః
ఓం సహస్రబాహవే నమః
ఓం సర్వఙ్ఞాయ నమః || 70 ||

ஓம் பவ்யாய னமஃ
ஓம் ஶ்ரீவிஷ்ணவே னமஃ
ஓம் புருஷோத்தமாய னமஃ
ஓம் அனகாஸ்த்ராய னமஃ
ஓம் னகாஸ்த்ராய னமஃ
ஓம் ஸூர்ய ஜ்யோதிஷே னமஃ
ஓம் ஸுரேஶ்வராய னமஃ
ஓம் ஸஹஸ்ரபாஹவே னமஃ
ஓம் ஸர்வஜ்ஞாய னமஃ || 70 ||

ॐ सर्वसिद्ध प्रदायकाय नमः
ॐ वज्रदंष्ट्रय नमः
ॐ वज्रनखाय नमः
ॐ महानन्दाय नमः
ॐ परन्तपाय नमः
ॐ सर्वमन्त्रैक रूपाय नमः
ॐ सर्वतन्त्रात्मकाय नमः
ॐ अव्यक्ताय नमः
ॐ सुव्यक्ताय नमः ॥ 80 ॥

Om Sarvasiddi pradayakaya Namaha
Om Vajradamstraya Namaha
Om Vajrakhaya Namaha
Om Mahanamdaya Namaha
Om Paramtapaya Namaha
Om Sarvamaothreka rupaya Namaha
Om Sarvayantravidaranaya Namaha
Om Sarvatamtratmakaya Namaha
Om Avyaktaya Namaha
Om Suvyaktaya Namaha ॥ 80 ॥

ఓం సర్వసిద్ధ ప్రదాయకాయ నమః
ఓం వజ్రదంష్ట్రయ నమః
ఓం వజ్రనఖాయ నమః
ఓం మహానందాయ నమః
ఓం పరంతపాయ నమః
ఓం సర్వమంత్రైక రూపాయ నమః
ఓం సర్వతంత్రాత్మకాయ నమః
ఓం అవ్యక్తాయ నమః
ఓం సువ్యక్తాయ నమః || 80 ||

ஓம் ஸர்வஸித்த ப்ரதாயகாய னமஃ
ஓம் வஜ்ரதம்ஷ்ட்ரய னமஃ
ஓம் வஜ்ரனகாய னமஃ
ஓம் மஹானம்தாய னமஃ
ஓம் பரம்தபாய னமஃ
ஓம் ஸர்வமம்த்ரைக ரூபாய னமஃ
ஓம் ஸர்வதம்த்ராத்மகாய னமஃ
ஓம் அவ்யக்தாய னமஃ
ஓம் ஸுவ்யக்தாய னமஃ || 80 ||

ॐ वैशाख शुक्ल भूतोत्धाय नमः
ॐ शरणागत वत्सलाय नमः
ॐ उदार कीर्तये नमः
ॐ पुण्यात्मने नमः
ॐ दण्ड विक्रमाय नमः
ॐ वेदत्रय प्रपूज्याय नमः
ॐ भगवते नमः
ॐ परमेश्वराय नमः
ॐ श्री वत्साङ्काय नमः ॥ 90 ॥

Om Bhakthavatsalaya Namaha
Om Vaishakha shukla bhutottaya Namaha
Om Sharanagata vatsalaaya Namaha
Om Udarakirthiye Namaha
Om Punyatmane Namaha
Om Mahatmane Namaha
Om Chanda vikramaaya Namaha
Om vedatrayaya Namaha
Om prapujyaya Namaha
Om Bhagavate Namaha ॥ 90 ॥

ఓం వైశాఖ శుక్ల భూతోత్ధాయ నమః
ఓం శరణాగత వత్సలాయ నమః
ఓం ఉదార కీర్తయే నమః
ఓం పుణ్యాత్మనే నమః
ఓం దండ విక్రమాయ నమః
ఓం వేదత్రయ ప్రపూజ్యాయ నమః
ఓం భగవతే నమః
ఓం పరమేశ్వరాయ నమః
ఓం శ్రీ వత్సాంకాయ నమః || 90 ||

ஓம் வைஶாக ஶுக்ல பூதோத்தாய னமஃ
ஓம் ஶரணாகத வத்ஸலாய னமஃ
ஓம் உதார கீர்தயே னமஃ
ஓம் புண்யாத்மனே னமஃ
ஓம் தம்ட விக்ரமாய னமஃ
ஓம் வேதத்ரய ப்ரபூஜ்யாய னமஃ
ஓம் பகவதே னமஃ
ஓம் பரமேஶ்வராய னமஃ
ஓம் ஶ்ரீ வத்ஸாம்காய னமஃ || 90 ||

ॐ श्रीनिवासाय नमः
ॐ जगद्व्यपिने नमः
ॐ जगन्मयाय नमः
ॐ जगत्भालाय नमः
ॐ जगन्नाधाय नमः
ॐ महाकायाय नमः
ॐ द्विरूपभ्रते नमः
ॐ परमात्मने नमः
ॐ परज्योतिषे नमः
ॐ निर्गुणाय नमः ॥ 100 ॥

Om Parameswaraya Namaha
Om Srivatsamkaya Namaha
Om Jagadvyapine Namaha
Om Jaganmayaaya Namaha
Om Jagatpalaaya Namaha
Om Jagannathaya Namaha
Om Mahakayaya Namaha
Om Dviroopabrute Namaha
Om Paramatmane Namaha
Om Paramjyotishye Namaha ॥ 100 ॥

ఓం శ్రీనివాసాయ నమః
ఓం జగద్వ్యపినే నమః
ఓం జగన్మయాయ నమః
ఓం జగత్భాలాయ నమః
ఓం జగన్నాధాయ నమః
ఓం మహాకాయాయ నమః
ఓం ద్విరూపభ్రతే నమః
ఓం పరమాత్మనే నమః
ఓం పరజ్యోతిషే నమః
ఓం నిర్గుణాయ నమః || 100 ||

ஓம் ஶ்ரீனிவாஸாய னமஃ
ஓம் ஜகத்வ்யபினே னமஃ
ஓம் ஜகன்மயாய னமஃ
ஓம் ஜகத்பாலாய னமஃ
ஓம் ஜகன்னாதாய னமஃ
ஓம் மஹாகாயாய னமஃ
ஓம் த்விரூபப்ரதே னமஃ
ஓம் பரமாத்மனே னமஃ
ஓம் பரஜ்யோதிஷே னமஃ
ஓம் னிர்குணாய னமஃ || 100 ||

ॐ नृके सरिणे नमः
ॐ परतत्त्वाय नमः
ॐ परन्धाम्ने नमः
ॐ सच्चिदानन्द विग्रहाय नमः
ॐ लक्ष्मीनृसिंहाय नमः
ॐ सर्वात्मने नमः
ॐ धीराय नमः
ॐ प्रह्लाद पालकाय नमः
ॐ श्री लक्ष्मी नरसिंहाय नमः ॥ 108 ॥

Om Nirgunaya Namaha
Om Nru kesarine Namaha
Om Parathatvaya Namaha
Om Paramdhamane Namaha
Om Sachitananda vigrahaya Namaha
Om Lakshminarasimhaya Namaha
Om Sarvatmane Namaha
Om Dheeraya Namaha ॥ 108 ॥

ఓం నృకే సరిణే నమః
ఓం పరతత్త్వాయ నమః
ఓం పరంధామ్నే నమః
ఓం సచ్చిదానంద విగ్రహాయ నమః
ఓం లక్ష్మీనృసింహాయ నమః
ఓం సర్వాత్మనే నమః
ఓం ధీరాయ నమః
ఓం ప్రహ్లాద పాలకాయ నమః
ఓం శ్రీ లక్ష్మీ నరసింహాయ నమః || 108 ||

ஓம் ன்றுகே ஸரிணே னமஃ
ஓம் பரதத்த்வாய னமஃ
ஓம் பரம்தாம்னே னமஃ
ஓம் ஸச்சிதானம்த விக்ரஹாய னமஃ
ஓம் லக்ஷ்மீன்றுஸிம்ஹாய னமஃ
ஓம் ஸர்வாத்மனே னமஃ
ஓம் தீராய னமஃ
ஓம் ப்ரஹ்லாத பாலகாய னமஃ
ஓம் ஶ்ரீ லக்ஷ்மீ னரஸிம்ஹாய னமஃ || 108 ||

 

Alisha Chandel

More Interesting Articles on Hinduism For You

Leave a Reply